Ansatte på skolen:

Tina - Sydthy friskole og børnehave

Tina

Tina er skoleleder på Sydthy Friskole. Hun kom til skolen som studerende i praktik, men faldt for stedet og blev fastansat som lærer i 2011. Hun er klasselærer i den yngste gruppe og underviser i lidt af det hele. Alkalær er hendes ”hjertebarn”, og hun ser det i det hele taget som en udfordring, at tænke det faglige stof ind i nye kreative sammenhænge. Derudover er den tætte relation til såvel forældre som elever på skolen hendes drivkraft.

Tina bor i Hurup sammen med sine to piger. Fritiden går med have, renovering af hus, naturen, strikketøjet og andre kreative sysler.

Eleverne siger om Tina, at hun har en farverig stil, hun er sød, rar og hjælpsom. Og så er hun god til stikbold.

Johs - Sydthy friskole og børnehave

Johs

Johs (Johannes) har været ansat på skolen siden 2008. Uddannet til lærer i 1988. Erfaring mest fra små skoler, hvor han primært har undervist i matematik, fysik, idræt, sløjd og natur/teknik. Johs er klasselærer i den ældste gruppe. Han oplever det som et privilegium, at han i hverdagen sammen med børnene oplever den gode samtale, det sjove spil og den intense lejrskole.

I fritiden er det mest rav og gåture langs Vesterhavet, samt en god fodboldkamp på tv og det lokale stadion, der optager ham. Johs bor tæt ved Lemvig sammen med sin kæreste.

Eleverne siger om Johs, at det er ham med kort sølvhår. Han spiser altid sine briller, og så er han bare mega god til matematik.

Emile - Sydthy friskole og børnehave

Emile

Emile har været ansat siden 1. august 2018. Emile er nyuddannet lærer og er klasselærer for Rød gruppe.

Han har fra seminariets side fået matematik, musik og kristendomskundskab med som linjefag, men underviser også i meget andet.

Emile er født og opvokset på djævleøen Mors, nærmere Sundby Mors, hvor han også har slået sig ned med sin bedre halvdel Signe, deres datter Kamma og lille Alfred. Her fordriver han tiden med at fiske, spille musik, reparere gamle cykler, se F.C. Barcelona i fjernsynet og sidst men ikke mindst: Hjælpe sin far med projekter på gården.

Eleverne siger om Emile, at han er sød, god til at hjælpe og vildt god til at fortælle historier. Oven i hatten er han så god til alt, der har med musik at gøre, og en elev udtalte: “Hver gang han spiller klaver, kan jeg huske alle sangene.”

Jens - Sydthy friskole og børnehave

Jens

Jens blev ansat som lærer på skolen pr. 1. august 2021. Helt frisk fra fad, men bestemt bekendt med friskoleverdenen og de dertil hørende værdier. Jens underviser primært i engelsk og dansk, men har også biologi og andre fag på skemaet. Jens har en naturlig tilgang til eleverne, og det er ikke uden grund, at de udtaler at han er god til at lege.

Jens bor på Mors sammen med kæresten Mette. I fritiden ynder han at holde formen ved lige ved at træne og løbe, og ellers elsker han at læse en god tegneserie eller spille et spil.

Eleverne siger om Jens, at han er mega sød og klog. Han er rigtig god til at køre på 1-hjulet cykel, fortælle historier og til engelsk. Og så er han bare bom-stærk.

Joan - Sydthy friskole og børnehave

Joan

Joan blev ansat pr. 1. december 2021. Hun har mange års erfaring som lærer med sig i bagagen fra sin tid på Bedsted skole og tiden som efterskolelærer. Hun har nu kastet sig over dansk- og tyskfaget på mellemtrinnet, men ynder også at brede sin musikalitet og kreativitet ud over undervisningen i sin helhed.

Joan bor i Grurup sammen med sin mand, Thorsten, og deres 2 børn, hvoraf 1 stadig er elev på skolen. I sin fritid er Joan et kreativt menneske. Hun er altid i gang med strikkepindene, hakkejernet eller kødgryderne. Og dette sker med garanti mens hun synger glade toner.

Eleverne siger om Joan, at hun er mega sød. Og så er hun god til at finde på sange og til at finde på kreative ting vi kan lave.

Annelise - Sydthy friskole og børnehave

Annelise

Annelise er uddannet lærer fra Nr. Nissum seminarium med dansk, musik og specialpædagogik som hovedfag. Blev ansat på skolen første gang i 2015. Annelise varetager timer alt efter hvad årets skema trænger til for at hænge sammen, uanset om det er støttelærer, dansk, tysk, engelsk, værksted, klasselærer eller vikartimer. En all around-sjæl.

Hun bor i Heltborg og er gift med Carsten, De har 3 børn og 4 børnebørn (indtil videre). Dem hun ikke er mor eller bedstemor til, er hun højst sandsynlig moster eller nabo til. 

Eleverne siger om Annelise, at hun altid er villig til at hjælpe: “Hun hjalp mig en gang jeg var ked af det”. Hun er god til at være lærer og god til dansk. Og så er hun god til at forkæle os, for hun bruger penge på os.

Per - Sydthy friskole og børnehave

Per

Per har været ansat på stedet siden 2014. Først som musiklærer på skolen. Dernæst som pædagog i børnehaven og nu som støttelærer igen på skolen. Per er uddannet pædagog og er derudover et talent med en guitar i hånden. Han er en glad fyr, og han elsker at være omgivet af børn og gode grin.

Per bor i Hurup med sin kone Jette. Han har 3 børn og 2 hunde. Derudover har han en stor kælder, som efterhånden er forvandlet til et helt lydstudie.

Carsten - Sydthy friskole og børnehave

Carsten

Carsten blev ansat som skolens chauffør og pedelmedhjælper i 2012. Han er bosiddende i sit fødehjem i Heltborg sammen med Annelise. De har 3 voksne børn og mange børnebørn. Udover at være henter og bringer af 20 % af skolens elever og holde styr på skolens el-installationer og IT, så får han fritiden til at gå med forskellige praktiske gøremål. Han er derudover medlem af det lokale menighedsråd og kasserer for KFUM-spejderne i Thy Distrikt.

John - Sydthy friskole og børnehave

John

John er skolens pedel og ”alt mulig mand”. Tømrer er hans officielle uddannelse, mens altmuligmand er indeholdt i det, han virker som i hverdagen. Han bor mellem Visby og Bedsted sammen med sin kone. De har en voksen datter, som har været elev på skolen. Han har således været friskoleforælder-pedel på skolen gennem mange år, men først ansat i 2012.

John er tovholder på arbejdslørdage. Han holder græsset nede, sørger for at flaget bliver hejst og at morgenkaffen bliver brygget. Han ”underviser” i sløjd for afgangselever, almen opdragelse, sindsro og alt derimellem. Han er Veteran, Herrekok og ja en hjemmeside er ikke lang nok til at beskrive hans forskellige arbejdsfunktioner.

Mona - Sydthy friskole og børnehave

Mona

Mona, også kaldet ”Moster”, har været ansat på skolen siden september 2015 som skolens sekretær. Hun bor i Visby-city sammen med sin mand, og har 3 voksne børn samt 6 børnebørn (indtil videre). Mona har mange års erfaring og er en ørn indenfor regnskab. Dette er hendes første sekretærjob indenfor friskoleverdenen. Fritiden går med have, læsning, kreative sysler og fortsat etablering af deres “nye” hjem (2016), som nabo til skolen.

Ansatte Muslingen:

Nina- Sydthy friskole og børnehave

Nina

Nina, kære Nina. Vores kreative indslag i børnehaven. Nina har været ansat på skolen siden 2005. Hun har en pædagogisk grunduddannelse og er ansat på deltid. Nina bor i Vestervig og har 3 udeboende børn, hvoraf de 2 har været elever på skolen. Nina vægter det kreative både I Muslingen og på hjemmefronten og står bag flere af børnenes kreationer.

Jean-Luc - Sydthy friskole og børnehave

Jean-Luc

Jean-Luc har været ansat på skolen siden 2002. Han bor på Mors sammen med sin kone og har to voksne børn. Jean-Luc arbejder som pædagog i Muslingen. Han ligger vægt på natur og er altid klar på en tur ud i det blå. Ligegyldigt om turen blot går til fjorden i baghaven, eller den kræver at han fylder skolebussen op med børnehavebørn for at udforske fjerne himmelstrøg. At fortælle historier til børn er en naturlig del af ham selv, og han har forfattet utallige fortællinger og teaterforestillinger til glæde for både voksne og børn.

Trine - Sydthy friskole og børnehave

Trine

Trine har været ansat som leder af Muslingen siden 2009. Hun varetager den daglige ledelse og har et fantastisk overblik og indsigt både i forhold til børn og personale. Hun er uddannet pædagog fra seminaret i Thisted 2002. Trine bor i Vilsund sammen med sin mand og de har 4 børn, hvoraf de 2 fortsat er elever på skolen. Hun er til aktiviteter og ture ud i det blå, som hun ynder at gøre både i fritiden med familien og sammen med muslingerne. En interesse som alle nyder godt af.

Heidi - Sydthy friskole og børnehave

Katrine

Katrine… uden h… Hun er headhuntet hertil fra en anden børnehave og blev ansat her på stedet i maj 2021. Hun er bosiddende omkring Vestervig med manden og 2 dejlige piger. Hun er et festligt indslag med masser af god energi som smitter af på børnene. Hun er rigtig god til at fordybe sig i alt. Om det så er pupper og larver eller hulebyggeri er underordnet. Hun går altid all in og har ofte en kødrand af børn i hælene, mens hun i hænderne har en boremaskine, en pensel eller et terrarie. Hvor Katrine færdes, sker der noget.

Heidi - Sydthy friskole og børnehave

Heidi

Heidi har været ansat i Muslingen siden 1.april 2017, men var allerede dengang et meget kendt ansigt da hun dels har været vikar, men samtidig er fuldtidsfriskoleforælder for 2 af være elever,- sammen med Steffen. Familien bor lokalt i Thy og bag smilet gemmer sig derudover en pædagoguddannelse, erfaringer fra andre institutioner samt et hjerte der brænder for vores mindste. Heidi kan dog beskrives som en “All-around-pædagog”. En kvindes alder taler man ikke om, men det er dog værd at nævne, at hun er født blot få uger efter at Sydthy Friskole startede op.

Inger Marie - Sydthy friskole og børnehave

Inger Marie

”Rie ”…eller Inger Marie blev ansat i november 2020. Hun er stedets slagfærdige bedstemor, som får enderne til at hænge sammen. Med et smil og godt humør har Rie altid tid til børn eller forældre. Hun er ikke på stedet så mange timer, men hun ER bare alles bedstemor.